Vyhledej
Královédvorsko > Sport > fotbal

Nová sezona 2022/2023 v plném proudu

Redakce, / 2.09.2022, Dvůr Králové nad Labem, sokolvitezna.kralovedvorsko.cz
Co se nám povedlo před začátkem sezony a s jakými novinkami do ní vstupujeme?

FOTOGALERIE - NOVÁ SEZONA 2022/2023 V PLNÉM PROUDU


PŘED-PŘÍPRAVKA

Nadále pracujeme s dětmi věku 4-6 let, kde tréninky jsou formou zábavy, ale již teď víme, že hodně hráčů bude zkoušet i zápasy za Mini přípravku a už teď na podzim více spolupracovali.

MINI PŘÍPRAVKA

příprava v plném proudu, premiéra a první zápas je čeká 8.9. ve čtvrtek od 17,00 a 17,40 hod. ve Vítězné se Rtyní. Krátká doba na přípravu naznačuje, že podzim nebude lehký, ale věříme, že se s tím náramně všichni dobře porvou a budou se dobře bavit přes jakýkoliv výsledek.

Jak PŘED-PŘÍPRAVKA tak MINI PŘÍPRAVKA - zatím trénují každé úterý a čtvrtek od 17,15 do 18,45 hod., jen MINI PŘÍPRAVKA bude mít zápasy ve čtvrtek.

Těší se trenéři Kuba a Kuba .-)

-----------------------------------------------------------------

MLADŠÍ PŘÍPRAVKA

Bude nově pod vedením trenérů Petra Dubického a Tomáše Rótha, premiéru budou mít tuto sobotu 3.9. od 9,00 a 10,00 hod. v Úpici, což není lehký vstup, přesto věříme, že z města dovezou dobrý dojem a příslib k lepší budoucnosti.

Trénují každé pondělí a středa od 17,30 do 19,00 hod. určitě rádi mezi sebe přivítají další nové spoluhráče i spoluhráčky věku 7-8 let, ročníku 2013-2016.

STARŠÍ PŘÍPRAVKA

Je pod vedením Dana Tichovského s Robertem Fiedorem. Premiéeru budou mít také tuto sobotu 3.9. od 14,00 a 15,00 hod. na našem hřišti s Pilníkovem.

Také trénují každé pondělí a středa od 17,30 do 19,00 hod. a i oni rádi přivítají mezi sebe nové spoluhráče i spoluhráčky věku 9-10 let, ročníky 2011-2014.

-----------------------------------------------------------------

MLADŠÍ ŽÁCI

pod vedením Jakuba Daniela se celý ročník 2011 posunul ze starší přípravky. Ač za naše výkony nás někteří typují jako favorita, tak my jdeme do dalších zápasů s pokorou k sobě, neboť mladší žáci již hrají systém 7+1 to je o dva hráče v poli více a dokonce na hřiště 2x větší než pro STP. Ale věříme, že se s tím dobře porveme.

Úvodní zápas již mají za sebou, když zajížděli k utkání v úterý 30.8. na Mostek. Soupeř, který má naše dva šikovné odchovance Eliáše a Erika Přiklopila a ne jen je, měl malou výhodu, že tuto soutěž a systém už zná lépe, neboť ji hrál již minulou sezonu. My se nedali, v prvním zápase jsme dobře napadli a až na pár chyb za mě slušný výkon. Ve hře jsem viděli mnoho pěkných akcí a kombinací, zápas se musel líbit a my si připsali cenný bod za remízu, který nám vystřelil Ondra Čubič ,,za 5 minut 12". Druhá zápas už byl horší, chybělo napadání, hodně jsme stínovali, kazili přihrávky a ,,darovali" soupeři góly, který zaslouženě vyhrál.

Tým máme slušný, doplnil se o pár nových hráčů ročníku 2010 a jeden hráč ročníku 2009 dostal u nás příležitost se rozehrát a být pilířem týmu. Věříme, že tato sezona bude pro nás dobrou přípravou pro další sezony.

Nyní nás čeká zápas v neděli 4.9. od 9,00 a 10,00 hod. doma s Hostinným.

Trénují každé pondělí a středa od 17,30 do 19,00 hod.

STARŠÍ ŽÁCI

nadále pod vedením trenérů Honzy Tulacha, Filipa Balcara a Matthewa Sasky mají již také úvodní zápasy za sebou, první zápas s Poříčím se jim nepovedl jak by chtěli, druhý už porazili Rudník.

V neděli 28. 8. 2022 zahájil oddíl starších žáků Sokola Vítězná novou sézónu dvěma zápasy. Hrálo se v Trutnově - Poříčí a soupeři byli domácí Poříčí a Rudník.

První zápas s Poříčím byl pro naše kluky prvním zápasem v této kategorii vůbec a dá se říci, že jsme zaplatili nováčkovskou daň. Přestože se všichni hráči snažili, byla znát u několika borců prázdninová pauza a nové rozměry hřiště přinesli všem určité problémy s orientací. Znát byla i absence některých hráčů, kteří se ještě nevrátili z prázdnin. Z toho pramenila konečná prohra 5:1 . Ke konci zápasu již bylo znát že minimálně naši klíčoví hráči se dostávají do správného tempa.

Druhý zápas s Rudníkem jsme zvládli lépe a odměnou nám bylo vítězství 3:0 .

Celkově musím pochválit všechny hráče za velikou bojovnost a maximální nasazení. Pevně věřím, že v dalších zápasech se budeme stále zlepšovat a budeme dělat čest názvu naší obce (Vítězná).

Za oddíl starších žáků

Trenér Honza Tulach


Nyní je čekají dva zápasy v sobotu 3. 9. na našem hřišti od 9:00 s Rtyně/Úpice a od 11,00 hodin s M.Svatoňovicemi.

Trénují každé pondělí a středa od 15:30 do 17:00 hod.

-----------------------------------------------------------------

Letní příprava byla velmi krátká a spousty hráčů bylo na dovolených, přesto od MINI až po mladší žáky si udělali i s některými rodiči našli čas na letní soustředění opět na Mostku,
kde jsme spali pod stany (někteří v autě a karavanu) opět v místním kempu. Ve čtvrtek 18.8. jsme postavili stany a opekli společně buřty. Ráno jsem začali snídaní, pak nás v pátek a v sobotu čekali dva tréninky dopoledne, mezi nimi vždy malá sváča, po obědě malá pauza, kterou využili hráči koupačkou. Odpoledne nás čekali další dva tréninky, mezi nimi opět sváča. Navštívil nás také trenér GTM Aleš Zahálka. Hráči si mákli. Po odpoledních trénincích jsme měli večeři a pak jsem si užívali volna v kempu. Člověk by řekl, že děti budou spát brzy, ale většina má asi ,,rychlodobíjecí baterie" :) V 22,00h. byla večerka.

V neděli jsem po vydatných tréninkových jednotách sehráli přátelák s Mostkem. Soustředění se povedlo. Za krátkou dobu jsme se snažili hráče připravit na sezonu. O výbornou stravu, snídaně, obědy a večeře se nám opět postaral Penzion Za Mostem, děkujeme. V kempu se o nás dobře starali v kiosku. A děkujeme FK Mostek za využití jejich areálu. Jedeme dál.

Děkujeme za pomoc i rodičům, Jardovi Žižkovi a Stáně Žabové.

-----------------------------------------------------------------

MUŽI

Tým byl posílen hráči Jaroslavem Gegušem, který k nám přišel z Úpice, kde dal několik branek. Pak se vrátili Tomáš Poláček z Hajnice a Ondra Poloprudský z B.Třemešné. Získali jsem oporu do branky Martina Vinše z Hajnice. Ze zahraničí se vrátil Patrik Černota. Bohužel nám odešel Lukáš Andrle do Miletína okusit A.třídu a brankář Roman Chleborád do St.Buků.

Příprava byla velmi krátká a letní dovolené nedovolili, aby se tým zavčas sehrál, proto každý zápas je pro nás ponaučením a příslibem, jen musíme být trpělivý a dál na sobě pracovat.

Bohužel do teď se neukázal Šimon Doležal, Vojtěch Jákl o jejich přístupu není potřeba dál mluvit, ono i jiných přístup stojí za pomyšlení, ale je to na každém samotném, jak chce aby hrál a jeho tým dopadl, věříme, že ti co jsou si chtějí krýt záda. Na jednom tréninku byl Marin Šebek a od té doby se neukázal.

Nechodí Martin Hlavatý, který nám také chybí, naposledy si obnovil zranění zad, tak snad brzy začne a dá si záda do pořádku a stejně tak je po zranění i Vojta Zvelebil. Filip Kňourek má velké pracovní vytížení a někteří hráči se vidí ob týden kvůli směnám v práci. na telefonu máme Kubu Holouše, Jirku Kobrýna a Tomáše Voňku, přesto máme základnu širokou, a už teď jsem za ni rádi, neboť čítáme zranění a pracovní vytížení.

Hráči pro podzim 2022

1 Vinš Martin , 2 Szamko Jan , 3 Jirásko Standa , 4 Kříž Vláďa , 5 Tichovský Daniel (K) , 6 Hlušička Ondřej , 7 Poloprudský Ondřej , 8 Špůr Josef , 9 Jákl Dan , 10 Krákora Tomáš , 11 Plch Matin , 12 Pivoňka Erik , 13 Geguš Jarda , 14 Rykr Sebastian , 15 Tomášek Jaroslav , 16 Balghouthi Sabeur , 17 Pacák Jakub , 18 Daniel Jakub , 19 Dušánek Tomáš , 20 Poláček Tomáš , 21 Černota Patrik , 22 Hlavatý Martin , 23 Kňourek Filip , 24 Vágner Tomáš , 24 Žák Patrik , 25 Zvelebil Vojtěch , 26 Pácalt Jarda , 27 Kutík Milan , 28 Holouš Jakub , 29 Kobrýn Jiří , 30 Voňka Tomáš , 31 Šebek Martin.

Když nepočítáme vypadnutí v poháru, které pro nás bylo hlavně seznámením a přípravou, tak úvodní tři zápasy se nám nepovedli, v prvním zápase jsem okusili první hořkost porážky a hned po dlouhé době v derby s Kocbeří, která spadla z B.třídy a omladila svůj tým několik hráči z Trutnova. Ve druhém zápase jsme hráli doma se zkušenými Bohuslavicemi, soupeři jsme ,,darovali 3 branky a tím i vítězství". ve třetím zápase jsem zajížděli do Mládých Buků, do první chyby jsme měli ze hry více, ale soupeř využili naši chyby a pak už to byla křeč a třetí porážka v řadě.

Nyní nás čeká v sobotu 3.9. od 17,00 hodin na našem hřišti další tým co spadl z B.třídy Baník Žacléř. Soupeř úvodní zápas prohrál také v M.Bukách 2:0, pak vyhrál ve Svobodě 2:10 a poslední zápas prohrál s Hajnicí 9:1. Je to soupeř, který umí dávat góly, ale také umí dělat chyby a dostávat. My snad při troše štěstí a vybrané smůle konečně uděláme první body za podpory našich fanoušků.

-----------------------------------------------------------------

Milé hodnocení až z Německa
"Her na mal auf!"
25.srpnav20:07·

13.08.2022 / 14:00 Sokol Vítězná - TJ Jiskra Kocbeře 0:4 (0:2)Okresní soutěž II Trutnov / 75 Zuschauer - od HurvínekNa sportoviště jsme dorazili včas na dnešní 14:00 - zápas, který byl zároveň derby na startu nové herní sezóny, protože obě místa jsou vzdálena pouhých 6 km. To samozřejmě nemusí nutně bránit obyvatelstvu v pohodlném a uvolněném základním postoji stejně tak hra byla po celou dobu velmi spravedlivá. Obzvlášť když jste jako rodina na cestách, tak tohle už je super flér - před sportovištěm 2 velká pasoucí se stáda ovcí, a za bránou pěkné hřiště pro děti a za kostelem. Kromě toho najdete uprostřed modernizovaný klubový domov s integrovanou hospůdkou, která kromě Klobasy nabízí domácí hamburgery a 2 druhy Pivo ze sudu. Navíc částečně postavili další 2 řady sedadel pod markýzou a můžete sedět podél čáry i na jednotlivých lavičkách. Jak jsem řekl, je tu opravdu útulné. Hra byla tehdy jasnou dohodou pro hosty, kteří opravdu nenechali v žádném okamžiku nic spálit. Pravděpodobně to mohlo jít ještě o kousek výš, i kdyby to stateční páni domu nevzdali až do konce. Celkově to tady byla pěkná akce!

zdroj: "Her na mal auf!" | Facebook
-----------------------------------------------------------------

Co se nám před začátkem nové sezony povedlo

krom doplnění týmu hráči. Investovali jsem do trávníku kolem 80,000 Kč za podpory Rosti Holého BigMatu a Pavla Hausera Stavhaus. Za podpory pivovaru Svijan jsem zvelebili klubovnu novou pípou na tři kohouty, kde pro naše fanoušky a členy bude téct Svijanská 11* a speciály, a pro děti i malinovka. Sehnali jsem za odvoz nové stoly a skříňky od firmy Stäubli Systems s.r.o. Získali jsem nové míče od OFS Trutnov a magnetickou tabuly. Mladší žáci dostali krásné dresy od HDG Patriots + další doplňky jako rozlišovací trika a chrániče i míče a rukavice pro muže.

Máme nové sítě na 4brnaky 5x2m, tak jen je obléknout a jsou potřeba ještě jedny branky 5x2. Čekají nás investice dal do hřiště, hlavně musíme vyřešit závlahu. V jednání jsou nové dresy pro mladší přípravku. Budeme potřebovat nové míče vel.5 a jedna sada dresů pro starší žáky. Chtěli by jsme vybavit hráče šusťákovými bundami, ale 80 dětí je velký náklad, jedna vyjde kolem 500 Kč, kdyby se zde našel sponzor budeme rádi, že by ulehčil hráčům, aby si v tak těžké době mohl tuto bundu pořídit každý, aby mu na podzim v deštivých dnech sloužila dobře.

Rádi by jsme ulehčili Huntířovu a využili hřišť v okolí. V Komárově by se nám to velmi hodilo, ale zatím tam jsou ovečky a parkování pro auta, ale příslib máme od starosty Nemojova Davida Pěničky, který nám podal pomocnou ruku a můžeme využívat jejich hřiště. Po podzimní části nás budou čekat náklady na pronájmy, za halu ve Vítězné platíme díky obci jen 100 Kč/h místo 200 Kč/h, ale i přesto při počtu týmů a hodin tréninků je to měsíčně hodně, neboť starší kategorie budou využívat umělek ve Dvoře, kde pronájem je dražší a ve Vítězné jsou momentálně v zimě ,,nebezpečné". Do teď dáváme co je vlastně prioritou pro náš tým, aby dál vše fungovalo.

-----------------------------------------------------------------

UŽ JSTE MĚLI NĚKDY SPECIÁL DUX OD SVIJAN, KTERÝ SE TOČÍ HLAVNĚ NA SVATÉHO VÁCLAVA? A S NÍM I LÉŇA PŘIPRAVUJE MŇAMKU, ALE O TÉ VÁS BUDEME INFORMOVAT POZDĚJI

DUX patří s 5,5 procenty alkoholu mezi silnější piva, je plný a hutný, ale současně také hladký a jemný. Pro dosažení výrazné tmavě jantarové barvy a vyvážené hladké chuti ve Svijanech zvolili vybraný humnový slad, znalci ocení i jemnou chmelovou hořkost žateckého chmele odrůdy Sládek z vlastních chmelnic pivovaru. Stejně jako všechna svijanská piva je samozřejmě nepasterovaný. Dux nabízíme pouze při příležitosti Dnů českého piva. Znovu se tak můžete těšit v posledním zářijovém týdnu 28. září 2022.
LENKA PRO VÁS PŘIPRAVUJE DOBROTY V KLUBOVNĚ

-----------------------------------------------------------------

V rámci partnerství obcí a spolupráce obce Vítězná a polského Marciszowa jsem uspořádali u nás turnaj pro děti ročníku 2012-2013 starších přípravek. Věřili jsem, že zájem bude velký, ale mrzí nás, že jsme se spletli, Ke všemu den před se omluvily týmy Miletína a Mostku.

I tak jsem si sobotu 27.8. užili, když jsem sehráli turnaj na jednom hřišti každý s každým 2x 12 minut. Marciszow ke všemu udělal dva týmy A a B, pak my Sokol Vítězná a přijel tým Sokola Bílá Třemešná. Všichni si den užili, hra byla náramná za podpory rodičů. Týmy dostali svačinu a oběd. Ve 12,00 hodin přiletělo letadlo a z oblak padali bonbónky. Závěrem bylo vyhodnocení, kde každý tým dostal pěkný pohár, byli vyhlášeni nejlepší hráč, brankář a střelec. Nejlepší střelec byl z Marcziszowa, brankář z Třemešné a hráč náš Matyáš Říha. Na památku si každý hráč odnesl balíček dobrot a krásný vak na sportovní a jiné věci, který nám připravila tiskárna Šlegr Trutnov.
Kopaná pro radost

Poslední prázdninovou sobotu obec Vítězná a Sokol Vítězná pořádali fotbalový turnaj malých fotbalistů ve věkové kategorii 6-12 let za účasti dvou týmů z partnerské Gminy Marciszow, kterou přijel osobně podpořit i starosta Marcisova pan Vieslav Ciepelik. Celá akce byla podporována Euroregion Glacensis.

Přestože v noci na sobotu a ještě i v sobotu ráno hodně pršelo, nakonec jsme se rozhodli akci nerušit a doufat, že se počasí umoudří.

Umoudřilo a den se vydařil. Na hřišti se sešlo cca 60 malých fotbalistů, 15 členů z řad trenérů a organizátorů a samozřejmě rodinní příslušníci a kamarádi hráčů. Naši fotbalisti sice na medailové umístění nedosáhli, vítězný tým byl z polského Marciszowa, ale věříme, že jak naši, tak všichni účastníci si kromě sladké odměny a sportovního batůžku odnesli i pocit z příjemně stráveného dne.

Poděkování za vytvoření sportovní nálady patří fanouškům a především rodičům, kteří fandili, co jim doslova síly a hlas stačili 😊 a všem členům organizačního týmu.

Akce byla součástí mikroprojektu Vítězná - obec pro všechny generace. V rámci tohoto mikroprojektu jsme v posledních několika měsících uskutečnili také setkání seniorů nebo turnaj v ping-pongu a badmintonu.

Za organizátory Jakub Daniel, Martina Hlušičková

-----------------------------------------------------------------

Nejbližší další akcí bude ,,DEN SPOLKŮ" ve Dvoře Králové, kde se prezentují různé kolektivy kroužků sportu i hasičů od A až po Ž. Kde my sami budeme provádět tréninkovou jednotku do které se mohou zapojit děti i mimo náš tým.

od 15,00 do 16,00 hod. - PŘED-PŘÍPRAVKA + MINI PŘÍPRAVKA děti 4-6 let trenéři Kuba a Kuba

od 16,00 do 17,00 hod. - MLADŠÍ PŘÍPRAVKA, STARŠÍ PŘÍPRAVKA A MLADŠÍ ŽÁCI děti 6-13 let trenéři Kuba, Dan, Robert, Petr a Tomáš.

od 17,00 do 18,00 hod. - STARŠÍ ŽÁCI děti 13-15 let trenéři Honza, Filip a Matthewu.



Další články Sokol Vítězná

 
Vaše komentáře

Přečteno 328x