Vyhledej
Královédvorsko > Sport > cyklistika

Bikový areál Trutnov Trails je po zimě již otevřen a jsou známy i termíny cyklistických kempů

Redakce / 14.04.2021, Trutnovsko a Úpicko
Neexistuje v Podkrkonoší a patrně ani jinde v naší zemi vhodnější místo, kde si zamilovat horské kolo. Nenápadný kopec u vesničky Lhota u Trutnova na pokraji Jestřebích hor se během několika málo let dostal do povědomí bikerů doslova z celého světa. Místních již 15 trailů je navrženo tak, aby byly zajímavé pro všechny kategorie bajkerů od naprostých začátečníků až po experty.

Bikové kempy

Chcete-li abyste vy, vaše děti, či partneři(ky) měli svoje kolo opravdu pevně v rukou? Vyzkoušejte kemp právě v tomto překrásném bikovém ráji. A navíc pod vedením těch nejlepších bikerů a bikerek. Kempy jsou většinou dvoudenní, kdy začátek je v 9 hodin v sobotu a končí se v 16 hodin v neděli. Po celou dobu se cca 10 - 15 frekventantům věnují minimálně 2 školení instruktoři. Náročnost se samozřejmě liší podle zdatnosti zájemců. Jsou vypsané termíny pro děti, ženy začátečnice i pokročilé, to samé pro muže. Je vypsán i kemp s respekt budícím názvem "vyšší pilotáž". Podrobnosti o jednotlivých variantách a termíny najdete na této stránce.

V naší galerii najdete fotky a video z dětského kempu, který proběhl v srpnu loňského roku a dětem se věnoval sám Jan Rejl - hlavní stavitel a tvář TT, dále Bětka Chmelová alias „Betty“ – skvělá bajkerka, se zaměřením ladies kempy a dětské kempy a druhý den také Martin Metelka, instruktor a jeden z hlavních členů TT teamu.

Důležité novinky na začátek sezony

- Na TT se celou zimu makalo - opravovalo a stavělo a v posledních dnech před otevřením zde kopáči trávili i 15 hodin denně, aby bylo vše připraveno

- Otevřeno je od pondělí 12. dubna

- Jediný uzavřený je zatím Floutek, protože potřebuje opravdu dobře proschnout

- Kvalitní parkování je připraveno za silnicí na popílkovišti ČEZu - TT vás prosí, abyste opravdu neparkovali jinde

- Více než kdy jindy, je důležité při setkání s někým zpomalit, usmát se, pozdravit – moc tím pomůžete při udržování a rozvoji areálu. Nezapomínejte, že ne všichni milují cyklistiku

- Nezapomínejte borce z Trutnov Trails podpořit i finančně - bez peněz to zkrátka nejde. Podpořit TT můžete zakoupením denního, měsíčního nebo ročního příspěvku na údržbu v našem provizorním infocentru. Platbou prostřednictvím QR kódu nebo na účet TT. Každý může přispět podle svých možností na několik metrů stezky nebo klidně na celý trail. http://trutnovtrails.cz/podporte-nas/

- objednejte si prima oblečení a doplňky z eshopu TT - kačky samozřejmě putují zas a znova do motyk a rýčů 

- Třeba hned si můžete rezervovat i ta nejlepší biková, nebo enduro kola QAYRON z Úpice a také parádní dětská kola z Vrchlabí BEANY Blaster - a jak se na Blasterech jezdí, to se můžete podívat právě do videa - Anežka má červené a Matěj modré :-)

A nyní pár necenzurovanýcg zprávy "z fejsu"

Aktuální sněhové zpravodajství z TT. Všechny traily kromě Floutka sjízdné, stopa projetá a upravená. Lavinovka jednička, hrozí jen pád do trhliny, kterou sami vytvoříte na měkkém Floutku, a kopáči vás do ní zašlapou.😉
O víkendu bude na základně fungovat vydejní okénko se základním sortimentem na přežití - trailburger, trailcafe, trailbuchta atd.
Těšíme se na Vás. Team TT.

............................................................

- Celý Trail Pod Jeskyňkou je vymazlený včetně znovu osázeného Whistleru. Zmizely tak různý alternativní lajny a znovu se začíná podobat původní drsný verzi. Tak to tak zachovejme! No a nakonec jsme poladili i trochu rozladěný Piáno. - A co vyhlídky? Máte vyhlídky? Ano letos budou i vyhlídky a my teď konečně po ročním boji s broukem obnovujeme červený úsek na Koze.  

............................................................

- Už nás nebavilo v týhle zatáčce sbírat blikačky, brašny, buzoly a další zbytky sveřepých letců, a tak jsme tenhle výletní kousek Bunkru trošku poladili. Příznivci dálnic nás zase pochválí a fanoušci madafakahárdkôrù snad odpustí.

............................................................

- Už jen namalovat předjížděcí pruhy a superministr může přijet střihat pásku. Kecáme, nemakáme.

............................................................

- V naprostém souladu s protiepidemickým plánem ministerstva zdravotnictví na to ani dnes nekašlem, nedloubeme se v nose, používáme rukavice a posilujeme imunitu při dlouhých vycházkách do přírody. Bude to dobrý. 😉

............................................................

- Každý další přírůstek v systému našich stezek se snažíme vytvářet tak, aby byl pokud možno jedinečný a jeho průjezd jste si nadlouho zapamatovali. S přibývajícím množstvím trailů je to stále těžší, pořád se ale neskromně domníváme, že se nám to daří. Je na čase představit jednu z novinek pro příští sezónu, kterou jsme díky mistrovi velké lžíce Tomáš Miewald, skvělé spolupráci s BROLLY-rental a enormnímu nasazení celé TT bandy, vyšvihli v rekordním čase. 

Při kopání nového trailu jsme tentokrát mysleli hlavně na kamarády z Ostravy, Třince nebo Litvínova. Z naší divočiny byli trochu nesví, zvlášť potom, co se u nás objevili i vlci.
Zbrusu nový Trubka trail jim snad alespoň trošku připomene jejich domovinu a budou se u nás cítit více komfortně.
No a vám ostatním snad zpříjemní sjezd ze záchytného parkoviště na Popílkáči dolů do Lhoty.
Věříme, že nový industriální Trubka trail vás bude bavit a bude zase jedinečný. Krom toho, že je zábavný, je i lehký, takže ho sjede kdejaká trubka. 😉 A třeba i několikrát, návrat na start je skoro zadarmo.

............................................................

- Dnešní rozhovor ze stavebnin: Potřeboval bych trubky. To asi nemáte na firmu, co? Jo jo, Trutnov Trails. To vy jako ještě makáte na kopci, jo? Jasný, když to půjde, tak celou zimu. Tý vole chlapi, vy jste blázni. Já tam teda jezdím taky, je to krásný, sjedu teda jen ty lehčí, ale to mně řekněte, co vy z toho chlapi ku.va máte? Třeba dobrej pocit. Ale jó, jako děláte skvělou práci, tam v tý pr..li ve Lhotě by vám měli líbat ruce. Tak já vám dám 50% slevu, to by šlo?
To by šlo, to se nám to staví, když nám lidi slevujou.

............................................................

- Když jsme před 5 lety stavěli Whistler sekci, byla to zelená "kanadská" divočina. Pak ale zaúřadoval kůrovec a nová paseka sekci hodně prosvětlila a taky vysušila. Intenzivní provoz a hlavně "očumování kolem s kolem" vedly k tomu, že se objevila spousta míst bez vegetace. My ale chceme TT kanadsky divoké a zelené a tak jsme se rozhodli přírodě trochu pomoct. Doufáme, že se většina nové výsadby ujme a Whistler bude na jaře mnohem hezčí. Na vás pak bude tady i na všech dalších trasách respektovat přírodu, neobcházet a nevyšlapávat objížďky, nevytvářet nové lajny a zkratky v lese. Týká se to i hlavního rozcestí U Jeskyňky, Ptačí perspektivy a všech dalších těžkých a krásných trailů. Budoucí vzhled lesa a trailů v nich závisí hodně na nás samotných.

Že k těm zprávám schází fotky?? Ty najdete na Facebooku Trutnov Trails :-)

Jan Holan


FOTOGALERIE - Bikový areál Trutnov Trails je po zimě již otevřen a jsou známy i termíny cyklistických kempů

Související články
Dotace schválena. Trutnov Trails dostali dvoumilionovou injekci od města!
Informační setkání k projektu Trutnov Trails bylo plné osobních útoků
V Hořicích se dnes bude řešit nová sportovní hala a také singletraily - online přenos
Vaše komentáře

Přečteno 1089x
 
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.
24.01.2024 - Odbor dopravně-správní se v Trutnově stěhuje do nových prostor: Horská 52, bývalá budova Texlenu, 4. patro.
05.01.2024 - V okolí Braunova Betléma na území Hřibojed proběhne v sobotu 6. ledna 2024 od 9 do 13 hodin honitba. Prosím počítejte s omezeným vstupem na toto území.
06.12.2023 - Důvodem mohutného výpadku dodávky elektřiny v úterý 5. prosince byla technická závada v rozvodně Neznášov (mezi Habřinou a Rožnovem na Jaroměřsku), konkrétně zkrat na podpěře. Výpadek byl hlášen od Nové Paky až po Jaroměř. Zdroj: ČEPS.

Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
29.03.2024 18:30 - 29.03.2024 21:30
Taneční večer s živou hudbou - Revival