Vyhledej
Královédvorsko > Sport > atletika

Úspěch sportovců ZŠ Schulzovy sady na World Marathon Challenge 2022

Redakce, / 14.09.2022, zsschulzovysady.kralovedvorsko.cz
Také v letošním roce byla naše škola přizvána, aby se zapojila do celosvětové akce World Marathon Challenge, což je dětský maraton, ve kterém třicetičlenné školní týmy dětí do 14 let běží štafetovým způsobem maratonskou vzdálenost 42.195 metrů.

FOTOGALERIE - Úspěch sportovců ZŠ Schulzovy sady na World Marathon Challenge 2022


První úsek v délce 195 m běží ambasadoři škol. Letos se tohoto úkolu zhostit pan učitel Tomáš Nosek. Zbývajících 210 dvousetmetrových úseků již absolvovaly děti štafetovým způsobem - polovinu každého týmu tvořily dívky, které se na jednotlivých úsecích za sebou pravidelně střídali s chlapci. Na každého běžce vyšlo sedm úseků. Ačkoli se to nezdá, jedná se solidní sportovní výkon, protože děti ze sebe vydaly vše.
V letošním roce nám příliš nepřálo počasí, po celou dobu mrholilo a pak spíš pršelo. Tartan se klouzal. Do pečlivě sestaveného týmu zasáhly nemoci, a tak muselo na poslední chvíli nastoupit i několik náhradníků, přesto byl výkon týmu výborný!
Naši žáci si vedli velmi dobře a v opravdu kvalitní konkurenci obsadili skvělé 3. místo za ZŠ Vrchlabí a ZŠ Komenského Trutnov ve výborném čase 2:05:25 a za světovým rekordem Eliuda Kipchogeho (2:01:39) příliš nezaostali. Odměnou družstvu byla krásná trofej, a také diplom a medaile pro každého závodníka.
Děkujeme všem závodníkům za srdnatý výkon a výbornou reprezentaci školy Schulzovy sady i našeho města.

P. Špatenková, M. Šturmová a T. Nosek

Další články ZŠ Schulzovy sady

Související články
Máme 2 zlaté medaile z republikového finále Sazka olympijského desetiboje! Podívejte se na videa
Vaše komentáře

Přečteno 397x